Paste cu sos Bolognese de curcan
Această rețetă reinterpretată de paste Bolognese aduce un plus de prospețime și un echilibru nutrițional. Sosul clasic, preparat cu carne de curcan fragedă, este îmbogățit cu sosul de legume, care adaugă vitamine, fibre și o textură plăcută. Combinația de paste integrale, carne slabă și legume transformă acest preparat într-un prânz sănătos, consistent și plin de arome. Acest preparat este o alegere ideală pentru cei care vor să se bucure de un preparat italian cu un twist modern și nutritiv!
Informaţii nutriţionale
Serving: 350gCalories: 427kcalCarbohydrates: 45gProtein: 26gFat: 15gSaturated Fat: 3.66gFiber: 6gSugar: -49g
Ingrediente
- 50 g paste integrale /porție
- 15 g parmezan ras /porție
- 4 buchețele broccoli /porție
- 500 g carne tocată de curcan
- 2 buc ceapă
- 2 buc morcov
- 1/2 tijă țelină apio
- 1/2 buc țelină
- 1,5 l suc de roșii
- 4 buc roșii proaspete
- 1 crenguță rozmarin
- 2 crenguțe busuioc
- 1 buc cub concentrat de vită
- 3 lg ulei de măsline
- sare și piper după gust
Instrucțiuni
- Pastele se fierb conform instrucțiunilor, iar broccoli-ul se opărește pentru 3 minute.
- Legumele se înăbușe într-o tigaie sub capac, în uleiul de măsline pentru 5-7 minute.
- Se adaugă carnea peste legumele înăbușite, la foc mediu și se mărunțește ușor cu o spatulă de lemn, până când devine maronie.
- Se adaugă crenguța de rozmarin și cubul concentrat de vită și se amestecă ușor până se dizolvă cubul de vită.
- Se adaugă sosul de roșii, iar apoi întreaga compoziție se omogenizează cu ajutorul unui blender.
- Din compoziția rezultată, se amestecă 200g de sos împreună cu pastele fierte și bucățelele de broccoli și se adaugă parmezan ras.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Masă Main Course
Bucătărie Italian
Porții 4
Calorii 427 kcal
Keyword bolognese, curcan, legume, paste, prânz
Ai încercat rețeta ?Lasă-ne un comentariu cum a ieșit !